Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce este Karma? Ce este Dharma? Și care este legătura dintre ele?

Cuvântul “karma” înseamnă în sanscrita, “acțiune” sau “faptă”. Conceptul de karma se referă la faptul ca acțiunile ființei umane au consecințe, fie în această viață, fie în …altele.

Ideea centrală a karmei este că fiecare acțiune, gând sau intenție a unei persoane va genera o reacție corespunzătoare în viitor. Cu alte cuvinte, “bine faci, bine gasești” sau “după faptă, și rasplata”.

Conform învățăturilor karmei, fiecare acțiune are o reacție, fiecare faptă poate avea un impact în viitor. Karma nu se referă doar la acțiuni fizice, ci și la gânduri și intenții. Se crede că karma este un proces universal al cauzalității, care influențează destinul individului în viață și în viitoarele reîncarnări. În esență, ceea ce semeni este ceea ce vei culege.

Ideea de karma sugerează că suntem responsabili pentru propriile noastre fapte.

Ce este Dharma?

Cuvântul “dharma” provine din limba sanscrită și poate fi înțeles ca , “îndatorire”, sau “armonie cosmică”. Uneori ne întrebam “de ce ne.om fi născut în viața asta”? Sa muncim, sa mergem în concedii, sa creștem copii și… cam atât? Asta.i tot? Intuiția noastră, din adâncul Sufletului ne spune ca nu e chiar asa. 🙂 Fiecare dintre noi avem niște talanți de înmulțit.

Dharma poate varia în funcție de context și de rolul fiecărei persoane în societate. Fiecare individ are propria sa dharma, care poate include rolul său în familie, comunitate și societate, precum și datoria sa față de sine și către dezvoltarea spirituală. Respectarea dharma-ei sale este considerată esențială pentru o viață echilibrată și armonioasă, precum și pentru evoluția spirituală.

Dharma reprezintă, așadar, îndatorirea, misiunea, scopul, treaba pe care ne.am asumat.o în această viață, dar pe care e bine sa o împlinim respectând legile armoniei universale.

De exemplu, dharma unui învățător implică transmiterea cunoștințelor și învățăturii într.o maniera corectă, care sa.i transforme în mod benefic pe elevii săi.

Care este legătura dintre karma si dharma?

Într-un fel, karma și dharma sunt interconectate. Acțiunile (karma) unei persoane ar trebui să fie în conformitate cu dharma sa, adică să respecte legile morale și responsabilitățile sale în viață. Dacă cineva acționează în concordanță cu dharma sa și ia decizii conștiente și responsabile, atunci karma sa este considerată să fie pozitivă și să ducă la evoluție spirituală.

În concluzie, karma se referă la acțiuni și rezultatele acestora, în timp ce dharma se referă la datoria, responsabilitatea și legea morală a unei persoane. Aceste concepte au un rol semnificativ în înțelegerea modului în care o persoană își trăiește viața, își gestionează acțiunile și evoluează pe plan spiritual.

Karma pe care a acumulat-o o fiinta umană va determina direct următoarea viață, dar dharma persoanei joacă un rol esențial în această privință.

Karma reprezinta lecțiile pe care e necesar sa le învățăm, iar dharma are, de asemenea, de a face cu acțiunile corecte. Este important ca scopul vieții să fie atins în mod moral.

Asadar, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Call Now Button